България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Идва ли краят на голите сцени в киното?

Трябва да бъде подадено естетично, а не вулгарно, смята режисьорът и сценарист Ники Станчев

24.11.2017 | 09:35 Редактор: Тодор Петров
Идва ли краят на голите сцени в киното?

Специалисти призовават за контрол на секс сцените, а "Холивуд" се опитва да въведе режисьори на интимността. Актьорът, режисьор и сценарист Ники Станчев подчерта пред Bulgaria ON AIR, че сексът е едно от най-продавяемите неща и самият той би изгонил режисьор на интимността. 

"В България не сме достигнали до силно ниво на сексуалните сцени. За българските актьори е малко тема табу. Има режисьори, които държат на реалната автентичност - страстта да бъде изцяло автентична. Трябва да бъде подадено естетично, а не вулгарно", обясни той.

Сексологът и семеен терапевт Наталия Кобилкина бе категорична, че в киното липсват качествени еротични филми. 

"Има порно, но нещо еротично да събужда фантазия крайно рядко можем да намерим на пазара", посочи Кобилкина в "България сутрин".

Според нея българското кино е само от трагедии и комедии, а самата тя не е попадала на еротизъм. Последните тенденции на еротизма дори в Япония са доста напред, смята Кобилкина.

"Трябва да има граници, да няма измишльотини и некоректни неща. Много жени изпитват срам и страх от секса. Не правят много неща в своето легло, а трябва да се поотворят", каза още семейният терапевт.