fallback

Жители на Атия на протест: Настояват за мост или кръгово на пътя-убиец!

Безумие е 16-годишно момче да си отива по този начин, каза Петър Низамов - Перата

21.11.2017 | 08:10 Автор: Тодор Петров

Жителите на Атия изпълниха заканата си да блокират пътя Бургас - Созопол. Те протестираха при опасното кръстовище, на което вчера джип прегази 16-годишен ученик. Хората бяха категорични, че ще настояват да бъде изградено кръгово или мост на опасното място и подчертаха, че няма да отстъпят от исканията си.

"Имаше панели, които трябваше да изградят мост. Стояха тук 30 години и никой не взе абсолютно никакви мерки", посочи един от протестиращите пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Хората настояват, че жертвите в тази отсечка вече са много и 70% от водачите не спазват ограничението.

Кметът на Черноморец също присъства на протеста и подкрепи исканията на жителите на Атия, които според него са напълно основателни. 

"Камерата трябва да работи постоянно и да се изгради кръгово движение. Апелирам да се изгради по най-бързия начин, защото идва летният сезон, когато движението е още по-натоварено", заяви Добри Добрев.

Според Петър Низамов - Перата е безумие 16-годишно момче да си отива по този начин. Той посочи, че да се действа постфактум е безсмислено. 

"Трябва да бъде изграден надлез или кръгово движение. Много хора не спазват ограничението от 60 км/час. Този главен път вече взе много жертви и продължаването на тази практика е безумие", обясни Перата.

Приятели на трагично загиналия Костадин Джардов също взеха участие в протеста.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback