България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Политолог: Обществото мисли за алтернативна опция на ГЕРБ И БСП

Според Първан Симеонов скандалите във властта се трупат, а на "резервната скамейка" седи Слави Трифонов

15.11.2017 | 08:33 Редактор: Велислав Филипов
Политолог: Обществото мисли за алтернативна опция на ГЕРБ И БСП

"ГЕРБ с времето губят своите избиратели и поддръжници в обществото, защото скандалите във властта се трупат и хората започват да мислят за алтернативна опция на управляващите и БСП. В същото време на резервната скамейка седи Слави Трифонов и чака". Това каза политологът Първан Симеонов в студиото на "България сутрин".

Според него Трифонов вече се готви за избори, защото събира автобиографии на хора, а освен това голяма роля за влизането му в политиката ще изиграе успешният референдум, който се хареса много на хората.

"Червеният електорат вижда, че единственият алтернативен вариант е ГЕРБ, а синият - БСП. Това се случва на всеки няколко години, когато се натрупат скандали в определената партия", коментира още той.

Гостът на "България сутрин" отбеляза, че повечето партии, участвали и грабили от приватизацията, вече почти не участват в политиката и никой няма да бъде наказан за кражбите.

"Всяка една власт се изхабява и българинът се надява, че следващият ще е по-добър, но това не се случва", твърди анализаторът.

По думите на политолога октомври месец е бил много тежък за правителството, защото управляващите били разтърсвани от множество скандали, а държавата се раздира от протести на някои социални групи и точно това ще оттегли доверието от кабинета "Борисов".