fallback

Мечешка прегръдка между Борисов и Юнкер, перфектен френски от Дончев

Срещата в Брюксел през погледа на специалния пратеник на Bulgaria ON AIR Мартина Ганчева

10.11.2017 | 10:22 Автор: Велислав Филипов

"Не съвсем скрито остана топлото посрещане на нашата делегация от страна на Жан-Клод Юнкер. Видяхме и задължителната мечешка прегръдка, и топлите целувки между Бойко Борисов и председателя на Европейската комисия", каза журналистът на Bulgaria ON AIR Мартина Ганчева, която бе специален пратеник в Брюксел по време на заседанието на Колегиума на комисарите.

По думите ѝ това, което е останало скрито за журналистите, е бил много добрият френски между Томислав Дончев в разговора му с Жан-Клод Юнкер, а на самия ден в Брюксел времето е било ужасно, но българското правителство възприело този знак като добра поличба за Европредседателството.

"Пред българското представителство мина ято зелени папагали, което наистина е уникално за тези географски ширини", сподели още Ганчева.

Според нея Юнкер прави всичко възможно, за да научи повече за България и дори полага усилия да научи българския език. Журналистът уточни, че всъщност Бойко Борисов се е оказал любимец на председателя на Европейската комисия, който обещал положителен доклад за страната ни, въпреки че слуховете в Европарламента се противоречиви.

"Юнкер заяви стопроцентовата си подкрепа за влизането на България в Шенген и еврозоната, а дори се обвърза със срок - 2018 г", каза още международният редактор на Bulgaria ON AIR.

Визитата на Мартина Ганчева съвпадна с протестите "за" и "против" независимостта на Каталуния в сърцето на Брюксел.

"Въпреки многото протести, не се стигна нито до конфликти, нито до напрежение и точно за един час нямаше следа от шествията", завърши Ганчева.

fallback
Още от България сутрин
fallback