България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Джаз през есента – "Микстет" тръгва из столичните сцени

Освен музикантите, имаме и отговорник за визуалната среда и амбиентите между парчетата, разказа тромпетистът Михаил Йосифов

08.11.2017 | 11:10 Редактор: Иван Берберов
Джаз през есента –

Предстои поредица от есенни джаз-концерти. Тази вечер в 21:00 в "Sofia Live Club" е първият, а на 18 декември в столичния клуб "Mazze" поредицата продължава. 

"Оформлението "Микстет" съчетава в себе си джаза, но и визуалните изкуства. Освен всички нужни инструменти за една джаз-група, имаме и човек, който отговаря за визуалната среда. Той прави мултимедии и пуска амбиенти между парчетата, за да се осъвременим и ние джазмените. Ще се опитаме да запазим класическия дух на стила, но и да вкараме новото време в него", отбеляза тромпетистът, композитор и аранжор Михаил Йосифов.

В студиото на "България сутрин" той обясни, че в "Микстет" взимат участие петима музиканти – Васил Спасов на пиано, Борис Таслев на бас, Атанас Попов на барабаните, Александър Логозаров на китара и Михаил Йосифов на тромпет. 

"Това е трета проява на този проект. Музиката в по-голямата част е моя. Имам парчета още от когато бях на 19 години. Джазът се развива в България! Когато падна социализмът, всички се втурнаха към джаза, после го позабравиха, ала сега се възвръщат. Отварят се все повече места, на които може да слушаш такава музика", подчерта джазменът пред Bulgaria ON AIR.