България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Врата на градския парк в Ямбол едва не уби 52-годишна жена

Няма опасност за живота ѝ, успокои общинският секретар в града Антон Кабрански

06.11.2017 | 08:15 Редактор:
Врата на градския парк в Ямбол едва не уби 52-годишна жена
Врата на градския парк в Ямбол едва не уби 52-годишна жена

52-годишна жена от Ямбол оживя по чудо, след като желязна врата падна върху нея в градския парк. Потърпевшата, която е служител в общината в града, е приета в Спешното отделение.

На помощ идват двама случайни минувачи, които я измъкват от смъртоносната хватка на тежката врата. Жената е настанена в болницата с 4 счупени ребра.

Секретарят на общината в Ямбол Антон Кабрански потвърди пред Bulgaria ON AIR, че състоянието на пострадалата е стабилно. Тя е настанена в хирургията.

"Няма опасност за живота ѝ, няма вътрешни кръвоизливи и наранявания на органите. Надявам се скоро да бъде изписана", коментира Кабрански в телефонна връзка в "България сутрин".

По думите му проверки се извършват всеки ден, след като вратите всяка вечер се заключват и всяка сутрин се отключват. Общинският секретар е на мнение, че проблемът са вандалските намеси върху оградата и вратите на градския парк. 

"Това е и причината да падне вратата", посочи Антон Кабрански.

Именно сигнал за вандалски прояви в парка накарал 52-годишната жена да посети мястото на инцидента. По непредпазливост тя докоснала металната конструкция, която се стоварила върху нея. 

Запознати твърдят, че при всеки опит за разбиване на вратата работниците правят нова реконструкция.