fallback

"Лудогорец" изпусна "Спортинг" (Брага) след равенство 1:1

Въпреки това, "Орлите" от Разград остават лидер в групата си с 8 точки и 2 неизиграни мача

03.11.2017 | 09:42 Автор: Иван Берберов

Снощи в Разград футболистите от "Лудогорец" направиха 1:1 със "Спортинг" (Брага) в мач от груповата фаза на "Лига Европа". Над 8 хил. зрители подкрепиха българския шампион в поредния му поход в евротурнирите. 

Със сигурност "Орлите" могат да съжаляват за изпуснатите допълнителни 2 точки, тъй като бяха по-добрият отбор и предимно контролираха случващото се на терена, предаде спортният репортер на Bulgaria ON AIR Ваня Симонска. 

Още в четвъртата минута можеха да вкарат гол, но ударът на Върджил Мисиджан бе блокиран от вратаря на "Брага". След това последваха много силни минути за българския отбор, като в 24-та минута Джоди Лукоки дори успя да вкара, но попадението бе отменено заради засада. 

До края на първата част "Орлите" изцяло доминираха, но така и не стигнаха до нов гол. Второто полувреме започна по-силно за противниковия отбор, но постепенно "Лудогорец" си възвърна инициативата и логично стигна до гол в 68-та минута - дело на Марселиньо. 

За съжаление обаче, с напредването на времето българският отбор взе да отпада физически и допусна изравнителния гол в 83-та минута, когато Франсержо вкара с глава. До края на мача събитията не се открояваха с особена важност. Така двата отбора си поделиха по точка. Въпреки това "Лудогорец" запази лидерството си в групата и с два мача преди края води с 8 точки, следван от "Спортинг" (Брага) със 7.

fallback
Още от България сутрин
fallback