fallback

Зам.-шефът на "Воля": Между ГЕРБ и БСП разлика няма!

Вотът на недоверие към управляващите е неправомерен, категорична бе Кръстина Таскова пред Bulgaria ON AIR

03.11.2017 | 09:22 Автор: Василена Василева

За партия "Воля" е много важно да разбере аргументите на БСП, с които ще инициират вота на недоверие към кабинета "Борисов 3", тъй като по отношение на борбата с корупцията разлика между ГЕРБ и левицата няма, посочи зам.-председателят на ПГ на "Воля" Кръстина Таскова в студиото на "България сутрин".

"Това стана видимо и от бюджета, който внесе Министерски съвет, и от алтернативния такъв, изготвен от БСП. Затова е и несериозно именно по тази тема опозицията да иска вот на недоверие", каза още тя.

По думите ѝ "Воля" ще разгледа аргументите на левицата, но ако ги подкрепи ще бъде, за да получи възможността да бъде по-голяма парламентарна група, която да може да участва в изготвянето на бюджета и Закона за борбата с корупцията.

Пред Bulgaria ON AIR Кръстина Таскова бе категорична, че депутатите от "Воля" не откриват в представените от ГЕРБ проекти отражение на собствената им политика и програма.

"Проблемът е, че всички говорят за разходи, докато приоритет трябва да бъдат приходите. Така изготвен, бюджетът доказва тезата, че България няма стопанин. Приходите се залагат единствено с ръст на икономиката", допълни още тя.

Вчера лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви, че БСП ще започне разговори с парламентарните групи на ДПС и "Воля" за внасяне на вот на недоверие към кабинета "Борисов 3". Темата на вота може да е свързана с корупцията в здравеопазването, образованието, регионалното развитие или други сфери, тъй като, по думите й, навсякъде има поводи.

Вижтее видеото с целия разговор.

fallback
Още от България сутрин
fallback