България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Жена загуби гърдата си след лечение с опасна терапия!

Винаги се доверявайте на традиционната медицина, съветва проф. д-р Елена Александрова

02.11.2017 | 08:44 Редактор: Велислав Филипов
Жена загуби гърдата си след лечение с опасна терапия!

Жена на 44 години загуби гърдата си заради биорезонансно лечение и глад. Дамата се е лекувала при руски лекар, практикуващ в страната ни.

Проф. д-р Елена Александрова, която е началник на "Отделението по мамология и реконструктивна хирургия" в СБАЛ, коментира случилото се пред Bulgaria ON AIR.

"Пациентката пристигна в лошо кондиционно състояние. Трябваше да се предприеме нещо незабавно - проведохме кръвопреливания и ѝ дадохме храна, за да се възстанови", обясни тя в "България сутрин".

По думите ѝ пациентката е имала шанс да запази гърдата си, но само ако се е подложила на сигурно лечение в болница. Според д-р Александрова този вид терапия е "една шарлатания в откровен вид".

"Това не е първият случай. Лежерни сме като държава в приемането на закони против тези съмнителни методи. Повечето такива практики са нездравословни и не трябва да се вкарват в държавата", категорична е Александрова.

Професорът смята, че от много години туморите на гърдата са обект на заигравка от много институции и законът най-накрая трябва да уточни какво е законно и какво - не.

"Човешкият живот е единствен и уникален. Винаги се доверявайте на традиционната медицина", допълни още проф. д-р Елена Александрова.