fallback

Българите сме прекрасни в малки количества, посочи писател

Веселина Седларска представя новата си книга "България за начинаещи"

31.10.2017 | 10:10 Автор: Тодор Петров

Тази вечер от 18:30 ч. в Националната библиотека е премиерата на новата книга на журналиста и писател Веселина Седларска "България за начинаещи" - джаз от сюжети и портрети.

"Не виждам напреднали в момента, всички сме начинаещи. Среден българин няма, но все пак има нещо, което преминава през всички нас като мелодия, аромат, подправка. Ние сме прекрасни в малки количества. Един българин е прекрасно нещо, много българи - не толкова", сподели тя в "България сутрин".

Книгата е сборник от кратки истории, като последната дума от всяка история става заглавие на следващата. Почти всички истории са лични преживявания на Веселина Седларска.

"Дори мнението на един човек да се промени от това, което си написал, е от значение. Започвам да се притеснявам, че читателите ми от България и чужбина се изравниха като бройка",каза още гостът на Bulgaria ON AIR и добави, че сънародниците зад граница не са там само заради заплатите, което според нея е най-тежкото.

В един от разказите на Веселина Седларска става ясно, че нямаме нужда от причина да обичаме България. За новата си книга писателят казва, че не е направена по каноните на литературата, по тази причина върви да е и джаз.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback