България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Подобрява се жестоко пребитата общинска съветничка от Велинград

Психическата травма е по-притеснителна от физическите, категорични са лекуващите лекари

27.10.2017 | 11:10 Редактор: Велислав Филипов
Подобрява се жестоко пребитата общинска съветничка от Велинград
Подобрява се жестоко пребитата общинска съветничка от Велинград

Състоянието на пребивата общинска съветничка във Велинград Екатерина Каферинова се подобрява. Вчера тя бе нападната и пребита от двама неизвестни мъже след сесия на местния парламент.

Директорът на болницата във Велинград д-р Чешмеджиев и лекуващият лекар на Каферинова д-р Славейко Минев застанаха пред репортера на Bulgaria ON AIR Петьо Атанасов, за да разяснят състоянието на потърпевшата.

"Състоянието на г-жа Каферинова в момента се подобрява. Не знам кога ще излезе от психическия шок, който ѝ е нанесен", коментира д-р Чешмеджиев.

По думите му специалистите се притесняват повече за психическото състояние на потърпевшата, а не от физическите травми.

Екатерина Каферинова е приета около 12 часа, общинската съветничка е била в съзнание и е била контактна, обясни д-р Минев

Направен е преглед, направени са съответните снимки на челюстта, на носа и главата - няма никакви изменения, категоричен е дежурният лекар.

"За да се възстанови физически, ще е нужна една седмица, психически - не се знае", сподели директорът на болницата във Велинград.

Според колеги на г-жа Каферинова е не е имало индикации да се случи подобно нещо. Винаги е била дейна и обществено ангажирана, категорични са съветниците.

Днес ще се проведе и извънредно събрание на Общинския съвет във Велинград, откъдето ще излязат с декларация, осъждаща агресията.