България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

До 20 лева глоба за ватмана, затиснал жена с трамвайна врата

Не се е убедил напълно категорично, че всички пътници са се качили, призна инж. Иво Василев

24.10.2017 | 08:05 Редактор: Тодор Петров
До 20 лева глоба за ватмана, затиснал жена с трамвайна врата

Ватманът, по чиято вина вчера трамвайна врата затисна жена в София, ще бъде санкциониран с глоба от порядъка на 15-20 лева. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев, който поднесе извинение на семейството за безпокойството. 

Припомняме, че жената в крайна сметка остава извън мотрисата, а малолетните ѝ племенниците остават вътре без придружител. Радостина изчаква следващия трамвай и моли ватмана да се свърже с колегата си, но получава отговора "И аз какво да направя".

"Ватманът не се е убедил напълно категорично, че всички пътници са се качили в мотрисата. Не е подходил с необходимото внимание, въпреки че тя е чакала с тъмни дрехи на последната врата. Понечила е първо с ръката да подходи към трамвая", обясни случая инж. Василев.

Той добави, че инцидентът е приключил в рамките на минута и половина и отправи благодарност към дргуа жена в трамвая, която още на следващата спирка е извела децата и е изчакала придружителката да ги поеме.

"1 млн. пъти на ден се отварят и затварят врати, няма как да се избегне такъв инцидент", подчерта инж. Василев за "България сутрин" и препоръча на всички родители да държат децата си за ръка.