България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Доброто в хората: Никифор от Кипилово трогна болната майка на 5 деца

Безкрайно съм му благодарна, не очаквах толкова бърза реакция, сподели Велка пред Bulgaria ON AIR

12.10.2017 | 08:28 Редактор: Иван Берберов
Доброто в хората: Никифор от Кипилово трогна болната майка на 5 деца
Доброто в хората: Никифор от Кипилово трогна болната майка на 5 деца

22-годишният Никифор Атанасов от котелското село Кипилово, за когото преди месец ви разказахме, успя да събере всички необходими средства за лечението си. Сумата, която той успя да набере надхвърля нужната му и в израз на благодарност реши да дари голяма част от парите на 44-годишната Велка Велкова от с. Годеч, която е с онкологично заболяване. 

Благодарение на добрите хора само 2 седмици след срещата с екипа на Bulgaria ON AIR, той събра сумата, а дори и много повече. Трогва се от историята на Велкова и решава да върне добрия жест като ѝ помогне да се оперира в Германия.

"Много ме трогна. Благодаря му от сърце и душа. Безкрайно съм му благодарна. Изобщо не очаквах толкова бърза реакция. Явно в България има добри хора, които помагат. Това ми дава голяма надежда. Всички живеем трудно и самият факт, че хората отделят от залъка си, за да ми помогнат, ме прави изключително благодарна", сърдечно благодари Велка пред репортера Димитър Димитров.

Средствата, дарени от Никифор, категорично помагат на семейството на 44-годишната жена да сбъдне съкровената си мечта, но все още не е събрана цялата сума. Все желаещ да помогне може да се свърже с Facebook страницата на "България сутрин", изписано на кирилица, или да изпрати дарението си чрез банковата сметка.

Банкова информация:

Сметка: BG71UNCR70001520975476

Велка Дойчинова Велкова