fallback

Край на прекомереното изпотяване! Лекари откриха революционно лечение

Американски апарат трайно спира хиперхидрозата

12.10.2017 | 07:37 Автор: Василена Василева

Хиперхидрозата (прекомереното изпотяване) е проблем, от който страда между 10 и 15% от човешката популация. Малко от хората обаче споделят за "заболяването" си, което пък от своя страна влияе негативно на самочувствието им и на качеството им на живот.

Американски учени разработиха революционна система, която трайно слага край на неудобството. "Мира Драй" е апарат, произведен в САЩ, одобрен от Федералната агенция по лекарствата. Нужни са само една или две процедури, за да бъде спряна хиперхидрозата в човешкото тяло, посочи в студиото на "България сутрин" зам.-председателят на Българския лекарски съюз д-р Юлиян Йорданов.

"Въпреки, че потенето е естествен процес, потните жлези в човешкия организъм са между 2 и 3 млн., а броят на тези, намиращи се подмишниците, е само около 2% от тях. Поради този факт процедурата по никакъв начин не възпрепятства нормалното функциониране на организма", категоричен бе д-р Йорданов.

Пред Bulgaria ON AIR той обясни, че на първо място се прави консултация със специалист, за да бъде установена степента на изпотяване, след което се назначава съответното лечение.

Вижте повече във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback