България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Социолог: Цветанов победи Борисов в битката за оставката на Добрев

Проф. Михаил Мирчев заяви пред Bulgaria ON AIR, че истинският владетел на ГЕРБ е нейният председател

05.10.2017 | 10:00 Редактор: Жанета Нейкова
Социолог: Цветанов победи Борисов в битката за оставката на Добрев
Социолог: Цветанов победи Борисов в битката за оставката на Добрев

Цветан Цветанов е победител в тази тихичка, латентна битка между него и Бойко Борисов. Премиерът каза "искам оставката на Делян Добрев", а партията чрез парламентарната си група гласува "против" и Добрев остана. Това заяви в "България сутрин" социологът проф. Михаил Мирчев.

Народното събрание вчера гласува оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, която той сам подаде след скандалите, свързани с него около назначенията в администрацията на Хасково. Дойдоха обаче констатации, че партията се изправя срещу лидера си, който санкционира положително решението на Добрев, но депутатите отхвърлиха оставката.

"През пролетта на 2013 г. назря много голямо персонално вътрешно противоборство между Борисов - вождът и учителят на партията и истинският владетел на ГЕРБ - Цветан Цветанов, който създава структурите, пряко общува с кадрите", твърди проф. Мирчев.

Гостът на Bulgaria ON AIR бе категоричен, че признаци за разпад на управляващата партия няма, но съществува голямо напрежение. 

Журналистът Кристина Кръстева също коментира темата в студиото на телевизията, като тя е убедена, че скандалът с Хасково ще доведе до затягане "на редиците и гайките в партията" и бе категорична, че Борисов ще бъде "яростен" на днешната среща с парламентарната група и Изпълнителната комисия. 

"Независимо, че оставката не се реализира, това остави петънце върху имиджа на ГЕРБ", твърди журналистът.

Според проф. Михаил Мирчев пък ГЕРБ не се справя добре със ситуацията в България, като даде пример с външните инвестиции и тяхното драстично нулиране, а от другата страна се говорят "розови приказки" за "прегряване" на българската икономика.

Повече по темата вижте във видеото.