България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Грандиозен концерт събира големите легенди на българската музика

Всичко за събитието на 11 ноември в НДК от младите изпълнители Константин Белчев и Тодор Георгиев

29.09.2017 | 11:05 Редактор: Тодор Петров
Грандиозен концерт събира големите легенди на българската музика

Грандиозен концерт предстои на 11 ноември в зала 1 на НДК. Най-големите легенди на българската музика ще изпълнят големите евъргрийни от последните десетилетия. 

Вдъхновител и идеолог на концерта е Михаил Белчев, а организатор е неговият син Константин Белчев. Той гостува в "България сутрин" заедно с най-младия от изпълнителите, които ще се появят на сцената - Тодор Георгиев.

"Това ще бъде един уникален концерт. Най-големите звезди на България с най-хубавите песни. Моята идея е да преборим пошлостта. Няма как да ме убедят, че да показваш средни пръсти е поучително за младите. Голяма част от песните, които се правят от младите в днешно време, нямат духовна стойност", коментира Константин в студиото на Константина Живова.

Синът на Михаил Белчев подчерта, че има много негови връстници, които желаят да присъстват на концерта, който е под патронажа на председателя на Народното събрание Димитър Главчев. 

"Дори да са много млади тези песни са белязали техния живот. Най-голямата група от хора на концерта ще бъде между 27 и 35-годишна възраст", каза още Константин Белчев.

"С Косьо имаме възможността да сме израснали в определени среди и да сме възпитани по определен начин - да търсим дълбокия смисъл в песните. Музиката е и духовна храна, не е нещо, което да слушаш само в колата докато отиваш на работа. Радвам се, че с всички тези легенди на българската музика с Косьо ще бъдем там като част от младото поколение", сподели Тодор Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Според изпълнителя от основно значение е певците да не прекрачват границата и да не си позволяват да отиват от другата страна. По думите му в България много хора прекрачват тази граница.

Вижте видеото с целия разговор!