fallback

Книги за есента: Списъкът на Анастасия Карнау

Сред най-популярните заглавия този сезон са "Чудо" на Ар Джей Паласио и "Моите красиви рога" на Радостина Николова

27.09.2017 | 11:06 Автор: Мария Аладжова

Есента е може би е един от най-подходящите моменти, за да отделим време за прочитане на няколко книги. Анастасия Карнау предлага подходящи заглавия, както за големи, така и за малки.

Сред тях е "Чудо" на Ар Джей Паласио - историята на момче с лицева аномалия. Книгата предстои да бъде екранизирана, а сред участващите във филма актьори е Джулия Робъртс.

"Чудо" носи на Ар Джей Паласио множество награди, сред които наградата "Waterstone" за най-добра детска книга за 2012 г., Носител на наградата на „Ню Йорк Таймс” за 2012 г. и Носител на наградите на Американската асоциация на книгоразпространителите "Е. Б. Уайт" за най-добра детска книга за 2012 г.

Още едно добро есенно предложение е книгата "Моите красиви рога" на Радостина Николова.

Разказва историята на елен на има Вундаба, който има само един рог. За сметка на това е много позитивен, а нагласата му се проявява и в това, че сам си е дал името Вундаба, в превод от немски - "прекрасен", и нарича единия си рог "моите красиви рога".

"Това е книга за приятелството и за определени качества, които децата изграждат, като това да си дават сметка, че те са различни, но това не ги прави лоши", разказа Анастасия Карнау в при Константина Живова в "България сутрин".

 

fallback
Още от България сутрин
fallback