България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Здрав дух в здраво тяло

Как да бъдем тонизирани и продуктивни - съветва фитнес инструкторът Лазар Радков

27.09.2017 | 07:28 Редактор: Тодор Петров
Здрав дух в здраво тяло
Здрав дух в здраво тяло

Когато енергията ти е ниска, нито си продуктивен, нито можеш да се радваш на нещата, които ти харесват. В това бе категоричен фитнес инструкторът Лазар Радков в студиото на Bulgaria ON AIR. 

Той отбеляза, че сърцето и мозъкът ни работят много по-добре, когато сме в добра кондиция. Според него липсата на средства не може да бъде оправдание да не се спортува, тъй като на човек му е нужно малко място да направи няколко лицеви опори и клекове. 

"Ако мислят как ще избутат деня, препоръчвам на хората да се замислят дали това, което работят, е това, което искат да правят", посочи Радков в "България сутрин". 
 
"В автомобила човек също може да пораздвижи ставите и врата. Когато се наложи да пътуваш по-дълго, има упражнения, които можеш да направиш в кола", допълни фитнес инструкторът.

В момента той подготвя събитие с поредица от лекции, за да финансира кампанията "30 за 30". Заедно със своя екип вече е подготвил лекци за загряване, оптимални тренировки, болежки в кръста и други.

За финал Лазар Радков препоръча сутрин да правим по 1-2 серии лицеви опори, коремни преси и клекове за повдигане на тонуса и раздвижване.