Хранителният консултант Яна Данаилова се завърна от остров Бали, Индонезия и пренесе част от кулинарната култура там в студиото на "България сутрин".
За местните тя сподели, че консумират много пържено, обичат да смесват люто със сладко, както и фъстъци.
Типично за индонезийците също е използването на свежи листа от мента в чая или в ястията.
Хранителният консултант приготви пред Bulgaria ON AIR типична индонезийска салата, която включва къдраво зеле, бейби листа от най-различни зеленолистни като спанак, мента и други, както и традиционните за културата кълнове от соя.
"Салата се залива със сос, който съдържа и захар. Добавя се джинджифил и лайм също, мляко, след това се пасира. Салатата се овкусява с био соев сос "Тамари", изброи Яна Данаилова.
Запитана какви съвети би дала за витамин B12 и защо е толкова важен за организма ни, Данаилова отговори:
"B12 е бактерия, която се самосинтезира от тялото, когато поддържаме чиста храносмилателната си система. Аз консумирам здравословни храни и моята алкална среда работи перфектно, стомахът ми е здрав", обясни консултантът.
И продължи, че ако искаме да подпомогнем организма си с този витамин, можем да го открием най-вече в бирената мая, а след това в немитите зеленчуци, при условие, че знаем къде и как са отглеждани.