България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Безпрецедентно комикс събитие в София

Известни актьори от "Игра на тронове" и "Дневниците на вампира", уеб и графити артисти, огромна гейминг зона...

08.09.2017 | 09:45 Редактор: Тодор Петров
Безпрецедентно комикс събитие в София
Безпрецедентно комикс събитие в София

Звезди от цял свят се събират на най-голямото комикс събитие на 9 и 10 септември в София. Известният косплейър Льоа Лекустр - Night cold creations гостува в "България сутрин", за да разкаже повече за своята мания.

"Използвам специална пяна за костюмите. Целта е да ползвам продукти, които изглеждат като дърво и желязо. Започнах да се занимават с косплей преди около 10 години. Първоначално правех костюмите си от картон и всичко, което мога да намеря. Опитваме да приличаме на герои от комикси - някои се учат как да си правят костюмите в интернет, други предпочитат да си ги купуват", сподели той.

Десислава Ангелова, която е един от организаторите на събитието, обяви в студиото на Bulgaria ON AIR, че в София ще пристигнат звездни актьори от сериалите "Игра на тронове" и "Дневниците на вампира". 

"Ще имаме и уеб-комикс артисти, които ще имат свой щанд на самото събитие. Ще имаме най-голямата гейминг зона, графити артисти...", каза още тя.

На костплея в България нищо не му липсва и има страхотен интерес, категорична е Десислава. Тя добави, че костплеят се развива все повече у нас, а направата на един костюм може да отнеме една година.

"Моят костюм на Батман ми отне година, защото направих всички елементи сам. Костюмът на Тор от новия филм правих по кадри от трейлъра, но ми отне два месеца", сподели Льоа Лекустр.