България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нощ 2017 – културен форум за български и чуждестранни творци

Събитието ще се проведе в Пловдив от 15 до 17 септември

05.09.2017 | 12:50 Редактор: Иван Берберов
Нощ 2017 – културен форум за български и чуждестранни творци

"Нощ 2017" отваря "Детмаг" на главната в Пловдив за специална юбилейна изложба. Фондация "Отворени изкуства" ще отбележи 10-годишния си юбилей с програма под мотото "Тук навсякъде" с участието на успешни съвременни български и международни артисти. 

Събитието ще се проведе от 15 до 17 септември, като Bulgaria ON AIR e медиен партньор. По повод 10-годишнината кураторът на събитието Владия Михайлова представя специална изложба за нейния път, нейните търсения, проекти и въпросите, които е задала в страната и Европа. 

"Името на изложбата е "Тук навсякъде", защото, въпреки че фондацията "Отворени изкуства" е малка, тя организира големи проекти, фестивали и изнася българска култура зад граница и внася чуждестранна", разказа кураторът пред репортера Борислав Петров. 

А създателят на фондацията Катрин Савиева добави, че традиционните участници, които са пловдивските музеи, правят своя специална програма за "Нощ 2017".

"Това не е нощ на отворените врати на музеите, а опит тези институции да разкрият потенциала си и да докажат, че са с богато въображение, а не мухлясали", подчерта Савиева.