fallback

Млади родители, но на зряла възраст: Плюсове и минуси?

Прекарвайте повече време с децата си, призоваха актрисата Десислава Моралес и певецът Калин Вельов пред Bulgaria ON AIR

05.09.2017 | 11:00 Автор: Иван Берберов

С промяната на времето и условията се промени средната възраст, на която двойките решават да родят и отгледат първото си дете. Вече все повече хора избират да обърнат внимание първо на кариерата си и след това към следващото поколения. Поради тази тенденция започва по-често да се говори за плюсовете и минусите да се става родител на по-зряла възраст. 

"Това да си по-възрастен родител не означава, че не можеш да лудееш с малкото си дете и да се включваш в игрите му. Децата си заслужават жертвите, които ни се налага да правим за тях. Няма по-хубаво нещо от това да си родител", сподели певецът Калин Вельов в студиото на "България сутрин".

Според актрисата Десислава Моралес единственото нещо, което може да бъде минус да станеш родител на сериозни години е, че ще прекараш по-малко време с децата си.

"Трябва да отделяме цялото си свободно време на децата си, като махнем телефоните, телевизора и компютъра. Те имат нужда от безпрекословното ни внимание и личен пример, за да пораснат здрави и възпитани", обясни тя пред Bulgaria ON AIR. 

А за избора "кариера или деца", Вельов смята, че за жените е далеч по-трудно.

"Жените са далеч по-отговорни, щом става въпрос за деца. При тях е по-трудно да изберат между кариера и отглеждане на бебе. Мъжете можем да минем метър в повечето случаи. Определено е нужно обаче родителите да прекарват повече време с децата си. Да ги възпитават чрез личния си пример", допълни още той.

Към разговора се включи и музикантът Дичо, чрез живо включване на репортера Асен Манасиев.

"Чувството да си баща е прекрасно, особено ако го осъзнаваш. Раждането на детето ми ме прероди и спря да ме е страх от живота. Опитвам се да си отгледам детето както трябва и да прекарвам колкото може повече време с нея", разказа Дичо.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback