България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Енергията на Фън Шуй в подреждането на дома

Без огледала и телевизори в спалнята, изхвърлете всички стари вещи

04.09.2017 | 10:40 Редактор: Тодор Петров
Енергията на Фън Шуй в подреждането на дома

Фън Шуй е древна система за балансиране на доброто и лошото, на Ин и Ян. Тази китайска философия вярва, че аранжировката и подреждането на предметите по определен начин, може да повлияе на енергията, която витае около нас.

"Фън Шуй има изключително древни корени. Това е наука, има и голям елемент на изкуство, с която можем да се позиционираме в пространстово, така че то да работи за нас", обясни експертът по Фън Шуй Миглена Горанова пред Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че Фън Шуй е създаден, за да се ползва от императори и лош експерт може да унищожи цели фамилии.

"Едновалентни правила почти няма. Има едно общо правило - не е благоприятно да има огледала и отразяващи повърхности в спалнята. Много е хубаво спалните да имат защита", каза още Горанова в "България сутрин".

По думите ѝ не е желателно да има телевизор в спалнята. Препоръчително е поставянето на пирамида в дома, но в никакъв случай под леглото. Една от универсалните препоръки пък е да изчистим от къщата си всякакви стари неща.

"Много важен за Фън Шуй е хубавият матрак и да няма геопатогенни точки в спалните. Имат определен мащаб на въздействие и са опасни, ако престояваме там повече от 4 часа", отбеляза Миглена Горанова.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Банко Пиронков
преди 6 години
Поздравления за подготовката на водещата!Може ли следващият път водещата да попита своята гостенка как точно с компаса на телефона или таблета се определя локалното магнитно поле, с което се работи във Фън Шуй, както и магнитната деклинация - за анализ на Летящите звезди през годините?Също да я попита как ще усетим най-мощната енергия на 2017 година, като тръгнем на запад, обиколим земното кълбо и се върнем пак в изходната точка? А каква ще е енергията в месеца на Петела, в деня на Петела и в часа на Петела? Поддържа ли тезата, че Петелът от Луопан съответства на 2017 година, т.е. 2017 е на запад и месец септември е на запад, както и часовете между 17 и 19?Може ли да я попита къде и при кого е учила, че на изток казват "лей линии" на драконовите жили и че те са геопатология?Може ли да я попита защо използва руската дума "лозоходство" вместо българска? Както и защо произнася "фен шуй" (така е в Русия), докато в профила й във Фейсбук изписването е ФЪН ШУЙ, Фън Шуй, Фенг Шуй?А също да помоли гостенката следващият път да донесе и да покаже своите дипломи или сертификати от петте курса по Фън Шуй, които е минала, защото не са публикувани никъде? Сигнализирай за неуместен коментар