България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Медали и образование в САЩ: Младият Антъни Иванов за целите в живота

Следвам целите си много отдавна и за момента всичко се получава, сподели той в "България сутрин"

04.09.2017 | 09:43 Редактор: Мария Аладжова
Медали и образование в САЩ: Младият Антъни Иванов за целите в живота

Макар и само на 18 години, най-добрият ни плувец Антъни Иванов вече има ясни планове за бъдещето си. Най-близките са свързани с Републиканското на малък басейн в края на декември, а след това и Европейското на голям басейн през август.

"Аз следвам целите си много отдавна и за момента всичко се получава. Надявам се да продължи да се получава по този начин и след като отида догодина да уча в САЩ да продължа с добрите постижения и да продължа да се развивам още повече, а защо не и да кача България на върха?", сподели в ефира на "България сутрин" младият спортист.

За момента не е получавал предложение да се състезава за друга страна, но твърдо е решил да продължи образованието си зад океана. По-нататъшните му амбиции обаче са свързани не толкова с басейна, колкото с бизнеса. Именно в тази сфера желае да се развива Антъни.

За състоянието на родната спортна база той сподели:

"В България няма много добри условия. За сравнение в Унгария има доста по-добри басейни от нашите. В България има поне 5-6 функциониращи 50-метрови басейни, на които може да се тренира. В Унгария има около 20 хиляди такива".

Иванов си поставя за цел да спечели олимпийски медал в Токио. Той стигна до финала на 200 метра бътерфлай на Световното първенство за мъже, а след това спечели и бронзов медал от планетарния шампионат за юноши и девойки в Индианаполис.