fallback

Как да влезем обратно във форма след лятната ваканция

Кондиционният треньор Емануил Кетенлиев показа за Bulgaria ON AIR средно интензивна тренировка за лесно събуждане

01.09.2017 | 10:05 Автор: Жанета Нейкова

По време на лятната си отпуска, ако сме разредили режима на тренировките си, тялото ни започва да изпитва дисбаланс. Затова, когато решим да се завърнем обратно към редовното трениране, е важно първо да стартираме с по-леки упражнения, а след това трудността им постепенно да се увеличава.

Репортерът на Bulgaria ON AIR Асен Манасиев се срещна с кондиционния треньор Емануил Кетенлиев, който представи една тренировка със средна, до висока интензивност, с която хората лесно могат да се събудят рано сутрин.

"Започвам с т.нар. "кофички". На тези, които не могат да се справят с тях, препоръчвам лицевите опори", обясни Кетенлиев за "България сутрин".

Треньорът показа как лактите трябва да отиват назад, ръцете да са успоредни една на друга. Натоварването трябва да бъде насочено в гръдните мускули, раменните, коремната мускулатура да бъде стегната през цялото време.

Важното при упражнението е бавно да слизаме надолу и бързо да се избутваме нагоре.

Кондиционният треньор заяви, че е от изключително значение да разгряваме преди всяка тренировка. Целта е не само да се предотврати възможността от травми, но и за да влезем във форма и да изпълняваме всяко упражнение пълноценно.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback