fallback

Актьори: Подписването на брак е отживелица и социален конструкт!

Най-важното нещо в една връзка е взаимното уважение, единно подчертаха Марина Мандарина и Иван Матев пред Bulgaria ON AIR

31.08.2017 | 11:44 Автор: Иван Берберов

Бракът не е това, което беше. В днешно време възрастта за сключването му се измества. Според скорошно проучване днес връзките траят по-дълго, преди да сключат брак, за да се опознаят по-добре. Проучването е проведено сред 4000 души и е установено, че двойките са заедно около 4,9 години, преди да пристъпят към следващата крачка – подписването. 

Бракосъчетаването е отживелица! Подписването на договор за любов е единствено и само от икономически подбуди. Истинската любов и обич нямат нужда от лист хартия и подписи, а от взаимно разбирателство и уважение.

Около тази идея са обединиха актьорите Марина Мандарина и Иван Матев в студиото на "България сутрин". 

"Аз съм против подписа и бюрократщината, но подкрепям ритуала. Навсякъде има малоумни традиции, които ни карат да правим неща, които не разбираме. Навсякъде има напрежение от роднини, които карат младите да постъпват тежко към брака", отбеляза актрисата пред Bulgaria ON AIR.

А Матев добави, че бракът е социален конструкт, който е дело на жените.

"Цялата лудница е, за да се видят в бели рокли. Навсякъде "mainstream" индустрията говори за принцове, които спасяват принцесите и се женят за тях. Моралът обаче се промени. Съмнявам се родителите ми да са искали да се оженят на 20 години, точно когато са излизали от детските години и започвали активната младост", категоричен бе той.

Според гостите най-важното нещо за успешна връзка е взаимното уважение към другия. А Марина Мандарина добави, че ленивостта в едно взаимоотношение може да го съсипе изцяло. 

За финал на разговора актьорите си позволиха да се отклонят от темата като изказаха дълбокото си възмущение от плана на Министерството на образованието да пуснат черно-бели учебници за социално слабите ученици. Те призоваха институцията да се засрами.

Вижте повече във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback