fallback

Адриан от Герман най-вероятно е отвлечен, смята бивш гл. секретар на МВР

Плахостта на полицията демонстрира несигурност какво трябва да се прави, посочи Николай Радулов пред Bulgaria ON AIR

31.08.2017 | 08:10 Автор: Тодор Петров

Изчезналият вчера от село Герман син на бизнесмен най-вероятно е отвлечен. На това мнение е бившият главен секретар на МВР Николай Радулов, който коментира случая в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. 

"На този етап вероятно се работи по множество версии. Склонен съм да мисля, че наистина става дума за отвличане. Бащата е предпазлив, защото ако похитителите не са се свързали с него, той сам си е наложил да не говори, че това е отвличане", коментира Радулов в "България сутрин". 

Той добави, че до момента не са поставени условия, не е поискан откуп за отвличането на Адриан Златков и по тази причина бащата е предпазлив. Бившият гл. секретар на МВР подчерта, че полицията се изказва много внимателно по случая и той долавя известна плахост, която по думите му демонстрира несигурност какво трябва да се направи.

Адриан изчезна вчера сутрина, а една от версиите е отвличане. Той е излязъл от къщата на семейството си в село Герман, след което е изчезнал. Според полицията най-вероятно става въпрос за уреждане на стари сметки.

Похитителите все още не са се свързали с роднините на Адриан. Пред имота няма полиция, няма и следа от случилото се вчера. По автомобила на Адриан няма следи от грабеж и насилие, предаде репортер на Bulgaria ON AIR от къщата на семейство Златкови. 

Николай Радулов допуска, че е много вероятно да са останали още членове на групата "Наглите". 

"Много се говореше, че групата няма как да действа толкова време без да има "чадър". Зад всичко това седи мозък, който има добра информация и познания по начините, по които действат криминалистите и специалните служби. Той е счел, че в момента МВР не е в състояние да разкрива такива престъпления", каза още гостът на Bulgaria ON AIR.

Николай Радулов посочи, че при предишния вътрешен министър (Румяна Бъчварова) статистически престъпленията са намалели с 40 хил. годишно. Според него обаче за всички е ясно, че престъпността може би се е увеличила. 

"Общият поглед за престъпността ни бяга от очите", заключи той.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback