Хлябът присъства на трапезата на почти всяко българско семейство. Той дори е част и от някои наши ритуали и традиции.
А напоследък все повече експерти съветват да го изключим от менюто си, защото е вреден.
Елисавета, която е собственик на столична пекарна обаче е категорична, че това всъщност не е точно така. По думите ѝ от голямо значение има какъв хляб консумираме, тъй като влияние оказва това как той е приготвен, от кого и по какъв начин стига до потребителите.
"Хлябът е връзката със земята. Той идва от зърно - пшеница, сена, ръж. Нашият хляб е изпечен в пещ с огън и гледаме да използваме предимно стари сортове пшеница", сподели тя.
Пред Bulgaria ON AIR Елисавета обясни, че глутенът, за който напоследък все по-често се заговори, наистина е вреден. И колкото по-задоволени сме от изкуствени храни, толкова по-болни ставаме както физически, така и психически. Затова, по думите ѝ, е много важно да консумираме нерафинирана храна и да избягваме бялата сол, бялата захар и бялото брашно.
Вижте повече във видеото.