fallback

Фестивал на свободния театър в София събира заявки за участие на спектакли

Желаещите да се включат в "ACT Фестивал за свободен театър" могат да го направят до 15 септември

30.08.2017 | 12:47 Автор: Мария Аладжова

През ноември София отново ще бъде арена на свободния театър. "ACT Фестивал за свободен театър" ще събере любителите на независимия театър за поредна година. Зрителите ще могат да гледат най-добрите независими театрални продукции.  

"За седма поредна година организираме "ACT Фестивал за свободен театър", който се случва тази година от 11 до 17 ноември в различни централни софийски локации. Представлява платформа на свободната изпълнителска сцена, селектира български продукции от последната година и кани чуждестранни представления", разказа в ефира на "България сутрин" Катрин Хрусанова.

Свободен театър означава театър, който е направен на проектен принцип и е като демократична инициатива отдолу-нагоре. Обикновено театърът се прави в институцията, директорът отпуска директива, казва какво, как и с кого - разпределя.

Докато в рамките на фестивала зрителите ще могат да се насладят на театрални постановки от разнообразни жанрове, които са тръгнали от група приятели, събрали се и решили да направят нещо нестандартно, алтернативно и различно по свой начин.

Българската селекция на фестивала ще предложи на публиката 8 български представления, създадени през последната една година, както и 4 чуждестранни спектакли, които гостуват в София за пръв път.

Всеки желаещ да се включи със спектакъл в програмата на събитието може да кандидатства до 15 септември. Необходимо е да попълни формуляр на сайта на Асоциацията за свободен театър или на сайта на фестивала - http://actfest.org/. Селекцията ще бъде направена от трима независими експерти. 

Вижте още във видеото.

fallback
Още от България сутрин
fallback