Идва мека есен и започваме да варим сладко и мармалад от сини сливи и други плодове. Точно това се случва днес на Фермерския фестивал "От нашата ферма - с любов за вас!“
Пред Министерството на земеделието, храните и горите семейни рецепти за вкусни сладка́ могат получат всички почитатели на сладките изкушения.
Организаторът на Фестивала Елисавета Пъндева заяви пред камерата на Bulgaria ON AIR, че той ще продължи до 1 ноември и към него се проявява голям интерес от страна на производители и потребители.
"Във Фестивала участие взимат хора със собствена продукция, която е с автентично и добро качество", отбеляза Пъндева.
Репортерът Димитър Димитров се разходи из сергиите и попита производителя Денка Георгиева коя е най-добрата рецепта за домашно сладко.
"Най-важното е плодът да бъде качествен. Повечето от нашите продукти са сертифицирани като "био". Произведени са в китните полета на село Исперихово, област Пазарджик", разказа фермерът.
Георгиева допълни, че плодовете се разработват в цех и биват превръщани в сладка́ и сиропи.
Вижте повече и в репортажа: