България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

На 26 август - концерт в името на големия Тодор Колев

Събитието е организирано от поетесата Гери Турийска и ще се проведе в столичния Маймунарник, поясни Димо от група P.I.F.

24.08.2017 | 11:01 Редактор:
На 26 август - концерт в името на големия Тодор Колев
На 26 август - концерт в името на големия Тодор Колев

На 26 август, по случай рождения ден на един от най-великите български актьори и музиканти – Тодор Колев, поетесата Гери Турийска организира трибют и "Пощенска кутия за приказки" в столичното заведение в "Борисовата градина" "Маймунарника". 

"Не сме правили никакъв компромис за звученето и сме се постарали да запазим специфичната нотка на личността на Тодор Колев. Той е един от най, ако не и най-великият български актьор. Огромна чест е да свирим в чест на Колев", сподели вокалистът на група "P.I.F." Димо Стоянов, с кого се срещна репортерът на Bulgaria ON AIR Асен Манасиев.

За музикантът е абсолютно вдъхновяващо да се докосне до творчеството на именития актьор.

"За мен Тодор Колев е първият, който осмя циганията и чалгата. Много хора днес не осъзнават, че чалгата е пошла и си я харесват. Неговото творчество иронизира цялото това музикално течение в България", допълни Димо. 

За финал на разговора Стоянов спомена за новите песни, които бандата подготвя, но за да разберете повече - гледайте видеото!