България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

България със сребро от Европейското по стрийт футбол

Операторът на Bulgaria ON AIR и основна фигура в отбора Владислав Радославов с подробности за големия успех на националите ни в Германия

07.08.2017 | 09:21 Редактор: Тодор Петров
България със сребро от Европейското по стрийт футбол
България със сребро от Европейското по стрийт футбол

Мъжкият национален отбор по стрийт футбол на България стана вицешампион на Европейското първенство в Прора, Германия. Операторът на Bulgaria ON AIR Владислав Радославов, който е основният "виновник" за постигането на големия успех, гостува в "България сутрин", за да разкаже повече по темата.

Стрийт футболът се различава от традиционния футбол. Броят на играчите е трима, но натоварването е същото. Играе се на затворено място и с мантинели, които не позволяват топката да излезе - няма тъч, корнер и аут. Играе се без вратар на поле 10 на 15 метра, обясни Влади, който е част от отбора, постигнал големия успех.

Самият той тренира от дете, занимавал се е много години с футбол, но сърдечни проблеми не му позволяват да подпише с гръцки клуб и да продължи професионално с любимия си спорт.

"В груповата фаза играеш 13 мача срещу всеки. Постигнахме 10 победи, 2 загуби и 1 равенство. На 1/4-финал победихме Унгария с 1:0, със същия резултат победихме и Словакия на полуфинал. На финала с Испания в редовното време резултатът беше 1:1 и играхме продължения със златен гол, в които беше отсъдена доста спорна дузпа, с която ни победиха", разказа гостът на Bulgaria ON AIR. 

На първенството е присъствал и германският канцлер Ангела Меркел, a всички са демонстрирали голямо уважение към нашия тим заради успехите и сплотеността на националите ни. Момичетата ни също се представят добре и губят на полуфинал, но печелят третото място на турнира след победа над домакина Германия.

"Всички отбори бяха много силни, натоварването беше тежко. Успехът ни е безспорен и много се гордеем с това. В България все още няма държавно първенство по стрийт футбол. В повечето от другите държави, които бяха на Европейското първенство, се играе целогодишно", сподели още Владислав Радославов.