Как да си приготвим бързи и лесни сурови спагети, показа в "България сутрин" хранителният консултант и инструктор по йога Яна Данаилова.
За паста ще ни послужи суров зеленчук, който се спирализира, за да получим желаната форма. Овкусява се с малко количество хималайска сол и един изстискан лимон, посочи тя.
Необходимите продукти за соса, с който след това се заливат спагетите са няколко домата, маслини, босилек, чесън, конопено семе. Към тях се добавят пълнозърнест тахан и хранителна мая и семена от чиа.
Продуктите се смесват в блендер, след което с получената смес украсяваме спирализирания зеленчук.
А за украса накрая, Яна добави предварително накиснато поне 2 часа във вода сурово кашу.
"Много е важно на ежедневна база да си набавяме протеин от различни източници", съветва Яна Данаилова.
Хранителният консултант често приготва сурови ястия не само за себе, но и за своето семейство.
Пред Bulgaria ON AIR тя сподели, че вкъщи винаги изобилстват плодове и по този начин децата и никога не остават гладни.
"Продуктите, които използвам винаги са изключително хранителни и зареждат тялото с енергия, благодарение на съдържащите се в тях вещества", посочи Данаилова.
Тя допълни, че първоначално хората реагират доста скептично на суровите ястия, но след като ги опитат остават приятно изненадани.