България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Дрон филмов фестивал отново завладява Пловдив

Всичко за събитието от организатора Петьо Петков пред Bulgaria ON AIR

02.08.2017 | 07:31 Редактор: Тодор Петров
Дрон филмов фестивал отново завладява Пловдив

За втора поредна година в Пловдив ще се проведе филмовият дрон фестивал за късометражно кино. Любителите на късометражните филми, заснети с дрон, ще могат да се насладят на събитието на 25, 26 и 27 август.

"Първият беше много успешен, две поредни вечери успяхме да напълним до пръсване Римския стадион в Пловдив. Филмите тази година са още по-добри. Разделени са в 6 различни категории - градове, природа, пътуване, история и разказ, диво и екстремно, България (снимани от българи или в България)", сподели организаторът на DroneUp International Film Festival Петьо Петков пред Bulgaria ON AIR. 

Той добави, че тази година са решили да направят нещо много по-интерактивно за публиката. Предвидили са и дневна програма с демонстрации и уъркшопове, а хората ще могат да пробват какво е да пилотираш дрон.

"Дроновете са родени с военна цел, но в последните години влизат с по-голяма сила в цивилната сфера. Има смелчаци, които започват да ги използват за снимане на филми - първо в САЩ", каза още Петьо Петков в "България сутрин".

"Правя фестивал, защото виждам крастотата на снимките с дронове", отбеляза гостът в студиото на Симеон Белев.

Идеята на организаторите е фестивалът да се развива до 2019 г. , когато ще кулминира в най-големия си мащаб, стана ясно още от думите му.