fallback

Качествената дълготрайна любов: Мит или реалност?

За съкровеното свързване на две души говорят поетът Добромир Банев и консултантът Ава Азова пред Bulgaria ON AIR

31.07.2017 | 10:16 Автор: Иван Берберов

Дълготрайната любов съществува, но тя не е за всеки. В съкровените лични взаимоотношения не става дума за изисквания, очаквания или тежки компромиси. Ако обичта е истинска – тя се усеща на мига.

Така единодушно се изказаха за една от най-силните човешки емоции и пътеводна звезда за мнозина поетът Добромир Банев и консултантът по личностно развитие Ава Азова в студиото на "България сутрин".

"Любовта не се характеризира с това, да очакваш някой да те изпълни или да прави компромиси за теб. Любовта е свързване на душевно ниво. За нея, уви никой не ни учи", поясни консултантът пред Bulgaria ON AIR, а Банев добави, че ако се стигне до тежки компромиси в една връзка, то това означава, че нещата са към края си.

Според гостите любовта не води задължително до брак, нито пък той от своя страна е гарант, че тя вечно ще продължи. 

"В наши дни бракосъчетанието е израз на стремеж към сигурност и стабилност, но няма причинно-следствена връзка между брак и любов. Мъжът е по-романтичен, а жената е по-практична. Но рутината убива. Любовта е изгубената ти половина", крилато отбеляза поетът.

А за финал на разговора Азова отправи всеобщ призив за повече искреност във взаимоотношенията, тъй като според нея е лесно партньорът ни да приеме позитивните ни черти, но рано или късно истината излиза на яве.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback