България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Антон Кутев пред Bulgaria ON AIR: Парламентарен вот в края на 2018 г.

Не прехвърляйте вината на Деница Златева, защото е единственият червен човек в цялата система, коментира депутатът по казуса НДК

31.07.2017 | 09:33 Редактор: Мария Аладжова
Антон Кутев пред Bulgaria ON AIR: Парламентарен вот в края на 2018 г.

Парламентарни избори в края на 2018 година или в началото на 2019 - предсрочен вот прогнозира Антон Кутев от БСП. 

В ефира "България сутрин" по Bulgaria ON AIR той коментира форума на социалистите на "Бузлуджа", вътрешнопартийните процеси в Столетницата и казуса "НДК".

Кутев бе категоричен - БСП е издържала на политическия натиск цели 27 години, защото има ясна идеология. 

На въпрос повлиял ли е негативно върху имиджа на партията Георги Гергов, който бе замесен в скандала "ЦУМ-Гейт", Кутев коментира:

"Не смятам, че Георги Гергов е проблем на партията. Въпреки всичко аз смятам, че през по-голямата част от историята си Гергов е помагал на БСП, а не и е пречил".

Коментира също и друго име от червените редици, което пък се четеше в дописките във връзка с НДК, а именно -  бившият служебен вицепремиер с ресор Европредседателство Деница Златева.

"Деница не е пристъпила към махане на управлението (на НДК - бел. ред.) или снемане на доверието по простата причина, че нейната цел беше да направи председателството и че ние със сроковете за председателството бяхме закъснели още преди да дойде Деница. Нейната логика трябва да е била, че ако смениш сега ръководството, то вече става закъснение, което удря в председателството", посочи Кутев.

"Аз не мога да кажа, че Деница Златева е виновна за това, че Боршош е използвал едни пари за нещо друго. Не е виновна Деница Златева - ако Боршош е използвал едни пари за нещо друго или е провел грешно обществени поръчки, виновен е Боршош. И не да ми прехвърляте сега върху Деница Златева, защото е единственият червен човек в цялата система", добави той.

Кутев затвърди заявката на социалистите да бъдат алтернатива на бедността, на неравенството и несправедливостта, като посочи, че една от грешките на БСП от изминалия политически сезон е, че прекалено много е седяла в парламента, вместо да е на местата, където има кризисни ситуации.

Вижте пълния разговор във видеото.