fallback

НБУ учредява Награда за хуманитаристика в памет на създателя на университета

Призът е израз на почит и продължение на делото на проф. Богдан Богданов

28.07.2017 | 10:04 Автор: Василена Василева

Нов български университет учреди специална Награда за хуманитаристика в памет на създателя на университета проф. Богдан Богданов. 

Призът е израз на почит към впечатляващата личност на преподавателя и продължение на неговото дело и мисия – да подкрепя и развива знанието на всяко едно ниво, в името на младите, амбициозните, можещите, онези, които мечтаят да променят света и средата, в която ние всички изграждаме нашето бъдеще. 

"Наградата е за постижения в сферата на хуманитаристиката и се присъжда на лица, които пресъздават и популяризират идеите, споделяни от проф. Богдан Богданов. Тя е национална и е за постижения в български контекст", посочи в студиото на "България сутрин"  директорът на факултета за дистанционно електронно и продължаващо обучение на НБУ Христо Чукурлиев.

Отличието се определя на конкурсен принцип и ще бъде връчено на 2 ноември, когато е и рождената дата на проф. Богдан Богданов, на тържествена церемония в НБУ.

Кандидатите могат да подадат лично документи или да бъдат номинирани с изрично тяхно съгласие от други лица, комитети или организации.

Победителят в конкурса ще получи плакет, диплом и парична сума на стойност 10 000 лв.

Срокът за кандидатстване е до 15 септември 2017 г. 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback