Полезна рецепта за по-малко от 10 лева и отнемаща минути - хранителният консултант Яна Данаилова показа в "България сутрин" как се приготвят пълнени чушки с гуакамоле.
За целта са ни необходими червена чушка, розов домат, лайм, авокадо, червен лук, магданоз и чесън. Чушката се ползва за "лодка", върху която се поставя готовата смес от останалите продукти.
Една от основните съставки в тази рецепта е авокадото. То трябва да е леко меко, а след като го купим, е необходимо да го оставим завито в хартиен плик, за да узрее. Не трябва обаче да го оставяме твърде дълго, за да не започне процес на загниване.
"Авокадото е източник на полезните мазнини с много добър хранителен профил. Подпомага процесите на редукция на килограми, богато е на фибри и антиоксиданти", разясни Данаилова.
Ако пък обичате лютото, можете да добавите и люта чушка към сместа. В гуакамолето се добавят черен пипер и чесън.
Сред препоръките на Яна Данаилова е винаги да използваме нерафинирана сол за ястията, както и да приемаме минимум от 10 до 15% мазнини на ден, тъй като те са изключително важни за процесите на метаболизма, за вътрешната защита на органите и обезпечават сърдечно-съдовата система.
Вижте във видеото пълната рецепта и начина на приготвяне!