България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

ПрАводач: Ново приложение, което повишава правната ни култура

Информацията в апликацията е поднесена под формата на игра, разказа създателят на програмата Васил Стойнов пред Bulgaria ON AIR

27.07.2017 | 12:02 Редактор: Иван Берберов
ПрАводач: Ново приложение, което повишава правната ни култура

"ПрАводач" е апликация - тип образователна игра за деца, която повишава правната им култура и по интересен начин ги запознава с правата и задълженията им. 

Подобен дигитален образователен продукт в България се появява за първи път и е изключително полезен за децата, родителите им и учителите. 

"Преди да изготвим приложението, започнахме да влизаме в ученическите стаи и децата много ни харесаха. Срещите с ученици дадоха много добър резултат и решихме да направим "ПрАводач", за да достигнем до още повече хора в държавата", разказа създателят на апликацията Васил Стойнов.

Гостът на "България сутрин" сподели още, че правната информация в приложението е поднесена под формата на игра, с която всеки може да се справи.

"Играта има шест нива, започва с принципа на "Разделение на властите". Младите хора не могат да вземат адекватно отношение към обществения и политически живот без да имат знанията за основни институции в държавата, като парламент или президентство", допълни той пред Bulgaria ON AIR.