fallback

Според Евростат: Българинът предпочита приятелите пред роднините

Най-важни са годините между 7 и 14 при децата, когато идват и новите запознанства, посочиха Диляна Маринова и Лара Златарева

27.07.2017 | 10:01 Автор: Жанета Нейкова

Годините между 7 и 14 при децата са изключително важни! Тогава идват приятелите, които разширяват кръгозора ти, обогатяват те, затова е от значение и какви хора са те самите. До това заключение стигнаха гостите на "България сутрин" светският хроникьор Диляна Маринова - Джуджи и телевизионният водещ Лара Златарева. 

Изследване на статистическата служба към Европейската комисия "Евростат" показа, че българинът предпочита да се среща с приятели, отколкото с роднини. От тези данни последва въпросът загърбихме ли семейните ценности и приятелите ли стоят над семейството?

"Има неща, които споделяш само с приятели. Това са хората, които ни помагат да станем по-истински", сподели вижданията си Джуджи, като цитира думите на американския инженер и предприемач Хенри Форд: Истински приятел е този, който ти помага да извадиш най-доброто от себе си!

Лара Златарева разказа пред Bulgaria ON AIR как от фаза, в която приятелите й са били приоритет, сега семейството и случващото се в дома й е взело превес. 

"Забелязвам как в семействата започват да се моделират неща, които връщат позабравените традиции отпреди години, които са ни радвали в детството", смята телевизионната водеща, но Диляна Маринова подкрепи различна теза, в която защити наблюдението си, че роднините невинаги "стават за нещо".

"За разлика от тях, приятелите можем да ги избираме. Ако попитаме операторите в студиото сега, сигурна съм, че и те ще споделят за конфликти с някой свой роднина", убедена е Маринова.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback