България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Красивите лица на Сирия" ни запознава с културата извън войната

За допирните точки между двата свята разказват Кристиян Антонов и Ниили Рифай пред Bulgaria ON AIR

14.07.2017 | 11:40 Редактор: Иван Берберов

Инициативата "Красивите лица на Сирия", която има за цел да запознае българската публика с тяхната култура, е дело на Кристиян Антонов от България и сирийката Ниили Рифай, избягала у нас от войната.

Те се запознават по интернет в България и започват да работят заедно по различни проекти, с които искат да покажат красотата на Сирия преди войната. 

"Ако хората се разбират, нямат значение расовите, културните или религиозните различия. Българите не знаем почти нищо за Сирия извън войната. Информираме се само чрез конвенционалните медии, а там информацията е предимно печална", сподели Антонов в студиото на "България сутрин". 

Една от приликите между Сирия и България е близостта и сплотеността на семейството и отношението ни към масови събития като сватбите, обясни Рифай

"В Сирия е много важно да поканиш всички роднини на една сватба. Често бракосъчетаванията наброяват около 300 до 500 гости. Сирия беше прекрасна преди войната и за нея могат да се разкажат много красиви истории", отбеляза тя пред Bulgaria ON AIR.