България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Консумацията на диня е естествен метод за разхлаждане през жегите

На столичния пазар "Иван Вазов", цената им за килограм е около 80 стотинки и се очаква допълнително да спадне

14.07.2017 | 10:26 Редактор: Иван Берберов
Консумацията на диня е естествен метод за разхлаждане през жегите

Динята седи на кръстопът между плод и зеленчук, тъй като може да се причисли и към двата вида. Въпреки това тя остава една от най-подходящите летни храни за разхлаждане. 

Цените за дините на столичния пазар "Иван Вазов" са около 80 стотинки за килограм, а търговците се снабдяват с тях или от Гърция, или от югозападна България, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Борислав Петров. 

Търговец сподели, че хората тази година са започнали сравнително рано да купуват дини, а с течение на лятото консумацията им се очаква да се засили, тъй като цените допълнително ще спаднат.

Друг продавач на плодове и зеленчуци отправи призив да се купуват продукти само от пазарите, тъй като така се подпомагат директно производителите.