България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Мира Радева в нова светлина: Изпълнител на френски шансони

Известният социолог разказа какво я е подтикнало към новата ѝ любов

11.07.2017 | 11:59 Редактор:
Мира Радева в нова светлина: Изпълнител на френски шансони
Мира Радева в нова светлина: Изпълнител на френски шансони

"Този спектакъл е плод на една мечта, която тихичко ме е следвала през целия ми живот. А има ли смисъл животът без мечти? И къде е въобще смисълът, ако не вървим след идеите, мечтите и вдъхновението си... Този спектакъл е разказ за музиката, но и за идеите, които ни докосват и движат света...а най-вече за добротата и любовта...".

Това са думите на социологът Мира Радева, която от скоро представи себе си в друга светлина - като изпълнител на френски шансони.

Тя бе специален гост в "България сутрин", за да разкаже какво я е подтикнало към новата ѝ любов - музиката.

"Във всеки един човек дремят толкова много възможности, толкова светове, които ние понякога, в повечето случаи, таим, поради страх, че няма да бъдем оценени, че няма да ни харесат, че ще станем смешни. Аз съм от такова семейство и бившият ми съпруг също - това са класическите български семейства, в които песента е част от бита", разказа Мира Радева.

Едно от вдъхновенията, тласнали я към музикалното изкуство, са успехите на дъщеря ѝ, която също се занимава с музика и дори е завършила с отличие в САЩ.

"Самият спектакъл се роди не просто от идеята да изпея някакви песни, а нещо да кажа на публиката, което тя е забравила. Нещо, което стои дълбоко в нея. Той и затова има отклик", добави тя.