България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Муки за Стоянка Мутафова: Не можем една без друга!

Дъщерята на голямата българска актриса подготвя книга за живота на майка си

11.07.2017 | 11:14 Редактор: Мария Аладжова
Муки за Стоянка Мутафова: Не можем една без друга!

Книга за българската театрална легенда Стоянка Мутафова предстои да излезе след няколко месеца. Тя ще включва интервюта с близки на голяма актриса, колеги от различни театрални и филмови продукции и дори разговори със самата нея. 

Подробностите в "България сутрин" разказаха дъщерята на Мутафова - Мария Грубешлиева-Муки, и мениджърът на актрисата Евгени Боянов.

"Все още сме в работен период и то в средата на работния период", разясни Муки. 

Освен за книгата обаче, тя бе попитана и за силната връзка между майка и дъщеря.

В студиото на Bulgaria ON AIR Муки през сълзи си спомни за един от най-страшните спомени, когато Мутафова получава инфаркт и трябва да ѝ бъде сложен стенд. В трудния момент до Муки е актрисата Ирен Кривошиева.

"Не можем една без друга", разказа дъщерята за легендарната си майка - "Това е някаква кармична връзка, която е много силна, обаче и много мъчителна на моменти, защото това са много години, в които ние просто сме се хванали двете като удавник за сламка. Едната търси помощ от другата и другата търси помощ от другата. Оттам се стига някой път до една избухливост, нервност от двете страни. А ние и двете сме много нервни, много избухливи".

Вижте пълния разговор във видеото.