fallback

Д-р Ахилеас Давелис и новите методи в следболничната грижа

От рехабилитацията до пълното оздравяване на пациента

10.07.2017 | 11:03 Автор: Мария Аладжова

Колко е важна рехабилитацията и кои са най-съвременните методи, за да бъде извлечен максимална полза от нея в заздравителния процес на тялото? По темата в здравните минути в "България сутрин" гостува д-р Ахилеас Давелис.

Той е президент и главен изпълнителен директор на Асоциация "Анимус" за рехабилитация и възстановяване в Гърция. Благодарение на дългогодишния си опит, д-р Давелис интегрира американски рехабилитационен модел, адаптирайки го в европейски условия. 

Според него решението на даден здравен проблем при нарушенията на нервната система, причинени от удар, мозъчни травми, увреждания на гръбначния мозък, множествена склероза, Паркинсон и други, не свършва на операционната маса или след поредния курс на лечение. 

"Самата помощ е огромна за пациента, след като приключи етапа на грижите. След оказване на тези първоначални грижи се прилага рехабилитация до пълното оздравяване на пациента, защото именно тя е призвана да възстанови нормалното функциониране на всички органи в организма на пациента. Именно това е нашата ориентация през последните 10 години, откакто се занимаваме от рехабилитацията до пълното оздравяване на пациентите", разказа д-р Ахилеас Давелис.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback