fallback

Различно, мирно шествие срещу ромското насилие в Асеновград снощи

Родители на пострадали деца искат развитие по случая и условията им да бъдат изпълнени

10.07.2017 | 07:36 Автор: Жанета Нейкова

Многохиляден протест срещу ромското насилие в Асеновград се проведе и снощи. Шествието предната вечер се отличава от това, проведено преди една седмица, когато се стигна и до сблъсъци с полицията пред ромската махала.

Площадът пред паметника на цар Иван Асен II, откъдето стартира многохилядният протест вчера, днес е затворен. Именно там се събират гражданите всяка вечер.

Вчера липсваше присъствието на жандармерията, както беше миналата седмица, не се стигна до провокация с полицията или ромските граждани, липсваха и рокерите от другите градове.

Пред камерата Bulgaria ON AIR застанаха родители и познати на деца, бити преди 10 дни в Асеновград. Йордан Тодоров е баща, на когото и двете деца са пострадали. Той каза, че те са добре и спокойни. "Днес ще махат конците на сина ми, който претърпя операция", продължи той.

 Друг родител отбеляза, че протестът им е мирен и настояват исканията им да бъдат изпълнени. 

"Някои се опитват да внесе в шествието етническо напрежение, но това няма нищо общо с Асеновград. Тук винаги са живели различни етноси и са се разбирали добре. Но напрежението в града съществува от много години вече и трябва да се оправи", твърди вторият баща.

Родителите допълниха още, че не усещат някакво развитие в цялата ситуация и днес представители на протеста ще бъдат в София, където ще поставят условията си пред управляващите

 

fallback
Още от България сутрин
fallback