fallback

Целунахте ли някого? Побързайте ако не сте, защото е световният ден на целувката

Страстната целувка ни гарантира общ език, каза психологът Еленко Ангелов заедно с писателката Виктория Иванова пред Bulgaria ON AIR

06.07.2017 | 11:01 Автор: Иван Берберов

Днес е световният ден на целувката. Също така е подходящ повод да целунем хората, които винаги сме искали или да се сдобрим с някого.

Кои е по-склонен да изразява емоциите си с целувки и трябва ли родителите да целуват децата си в знак на обич коментират психологът Еленко Ангелов и писателката Виктория Иванова в студиото на "България сутрин".

"Докато детето расте трябва да му бъде показвано, че е обичано. Най-добрият модел за подражание е личният пример на родителите, който се  явява като фабричните настройки на детето. Децата трябва да знаят, че са обичани", отбеляза психологът за Bulgaria ON AIR.

А според Иванова не само трябва да показваме ясно на децата, че ги обичаме, но и да ги учим, че това е правилният начин на поведение, а не агресията.

Психологът Еленко Ангелов посъветва дамите, да се държат по-естествено и без излишни драми в една нова връзка. Също така за него жените са по-склонни да изразяват чувствата си, тъй като за нашия географски район емоционалността у мъжете грешно се разбира като слабост на характера.

"Любовта трябва да се показва, не да се крие. За къде и кога да я пазим? Страстната целувка ни гарантира общ език, а количественото натрупване на целувки води до качествено изменение у човека", крилато завърши разговора Ангелов.

Репортерите на Bulgaria ON AIR Валерия Цветанова и Борислав Петров направиха социален експеримент как българинът подхожда към целувката и кой от двамата ще събере най-много целувки от непознати по софийските улици. 

Част 1

Част 2

 

fallback
Още от България сутрин
fallback