България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Александър Сиди: Катастрофата на АМ "Тракия" е можело да бъде избегната при превенция от страна на КАТ

Причината за инцидента е комплексна, смята народният представител

06.07.2017 | 08:57 Редактор: Мария Аладжова
Александър Сиди: Катастрофата на АМ

Тежкият пътен инцидент на АМ "Тракия" е бил третиран от институциите със закъснение и без необходимата доза превенция. Такова мнение сподели в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR народният представител от Обединени патриоти Александър Сиди.

"Със сигурност не само сметището е виновно - много сериозна мъгла и намалената видимост също... Сметището на Ихтиман - то си е константно там и си пуши постоянно, включително вероятно и в момента, но никога не е създавало чак такива проблеми. Аз съм го виждал и миналата седмица, и преди няколко седмици също - виждам го много често как е запалено и дими там постоянно", коментира Сиди, като посочи, че към днешна дата сметището е незаконно и е било закрито официално преди година.

Той предположи, че верижната катастрофа би могла да бъде избегната, ако преди мястото на гъстата мъгла, екип на КАТ е предупреждавал шофьорите да намалят скоростта.

"Дълго време институциите не успяват да намерят кой е виновен за това. Другото, което е - три часа и половина стоя тапата на магистралата. Много по-бързо е можело да се организират нещата и да бъде изведен този трафик. Със сигурност има закъснение на институциите на всички нива", добави народният представител.

Чуйте пълния разговор във видеото!