fallback

Българи създадоха първата у нас безглутенова бира

Напитката има благоприятен ефект върху редица функции на организма, каза проф. Грабриела Маринова пред Bulgaria ON AIR

06.07.2017 | 07:46 Автор: Иван Берберов

Българската пивоварна индустрия се сдоби с нов тип напитка – без съдържание на глутен. 

"Пивото е произведено от безглутенови суровини като елда, просо, ориз и други. Ние заменихме част от пшеничения малц, който е основна част от производството на бира, с 24% безглутенови суровини", обясни създателят на иновативната алкохолна напитка проф. Грабриела Маринова.

Напитката съдържа активни хранителни вещества, които имат благоприятен ефект върху редица функции на организма, добави още тя пред репортерът на Bulgaria ON AIR Асен Манасиев.

Идеята за направата на безглутенова бира, разказа проф. Маринoва, е дошла, тъй като в света непрекъснато расте процентът на хората с глутенова непоносимост. 

"Ние не сме извън общото развитие на света, приехме като предизвикателство направата на такова пиво, за да бъдем в крак с новото време и технологии. Консумирането на нашата напитка е приятно и полезно", завърши тя.

fallback
Още от България сутрин
fallback