България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Експерти: Кризата в МВР е поради окаяното управление на държавата

Другият фактор за редица проблеми е слабата икономика, смятат професор Николай Радулов и журналистът Росен Петров пред Bulgaria ON AIR

05.07.2017 | 08:43 Редактор:
Експерти: Кризата в МВР е поради окаяното управление на държавата
Експерти: Кризата в МВР е поради окаяното управление на държавата

Проблемите в МВР са поради перманентното лошо управление на цялото министерство. Не само финансово. Хората са обезверени, за да си вършат качествено работата. Всичко това се случва, поради безкрайно окаяното управление на държавата и икономическия ни застой.

Това казаха бившият главен секретар на МВР професор Николай Радулов и журналистът Росен Петров в студиото на "България сутрин".

"Казусът с МВР е - има ли от къде да се вземат парите за увеличаване на заплатите на служителите. Ние като общество трябва да решим дали искаме стриктни полицаи като от някои американски филм, или познатия ни корумпиран и леко закръглен чичко", отбеляза Петров пред Bulgaria ON AIR.

Според Радулов дори и да се постигне някакъв компромис след протеста на служителите на МВР, положението в министерството трудно ще се подобри.

"Нека не забравяме, че напрежението в МВР не спада. Тези хора искат да са спокойни на улицата, да могат да издържат семействата си. Лошите работни условия водят до загуба на качествени кандидати. Често желаещите да са полицаи са безработни, които искат да получават някаква заплата" заключи той.